Argumente pentru TEHNOLOGIA VERDE

EXPERT-BUCATARIE.RO VA RECOMANDA SA FOLOSITI PRODUSELE  CARE NU CONTIN PFOA (fara acid perfluorooctanoic) - DIN CATEGORIA PRODUSELOR BAZATE PE  TEHNOLOGIA VERDE.
TOATE PRODUSELE CARE CONTIN  LOGO "PFOA FREE" NU CONTIN ACESTA SUBSTANTA CHIMICA DAUNATOARE.

Tehnologie verde


Va prezentam cateva articole aparute in presa referitoare la influenta daunatoare a substantei PFOA pentru organismul uman.


Tigăile conţin chimicale responsabile cu bolile tiroidei

Substanţa numită “PFOA” devine instabilă la temperaturi mari, iar odată ajunsă în organism duce la producerea unui dezechilibru hormonaltigai cu PFOA

Tigăile moderne, care nu permit mâncării să se lipească, conţin o substanţă chimică ce se află în strânsă legătură cu bolile tiroidei, susţin cercetătorii britanici de la Universitatea Exeter. În plus, substanţa, cunoscută sub numele de PFOA, se găseşte în multe dintre obiectele care se afla într-un cămin, este cancerigenă, precizează oamenii de ştiinţă. Aceştia adaugă că, din păcate, PFOA se găseşte şi în ambalajele alimentelor.

Potrivit studiului, femeile sunt mult mai sensibile la această substanţă. Specialiştii completează că substanţa devine instabilă la temperaturi mari. Şi până acum exista bănuiala că o concentraţie mare de PFOA duce la un dezechilibru hormonal, însă acest studiu nu a făcut decât să confirme suspiciunile.

Atenţie la compoziţia ustensilelor de gătit.

Mai mult, în Statele Unite ale Americii s-a decis ca această substanţă să nu mai intre în compoziţia obiectelor de uz casnic până în 2015. Măsurătorile realizate în SUA, unde în cazul a 4.000 de adulţi s-a măsurat nivelul PFOA, au scos la iveală că persoanele cu o concentraţie mare în organism prezentau un risc dublu de a avea pe viitor probleme cu tiroida.
În acelaşi timp, testele pe animale au arătat că anumiţi compuşi pot afecta funcţionarea tiroidei. Aceasta este esenţială pentru multe dintre funcţiile organismului, de la menţinerea ritmului cardiac, până la reglarea temperaturii corpului, metabolism, reproducere, digestie sau sănătate mentală.

Sursa:
http://www.ecomagazin.ro/tigaile-contin-chimicale-responsabile-cu-bolile-tiroidei/
Tigaile din teflon scad calitatea spermei

Reteaua de Mediu Sanatate (Le Reseau Environnement-Santa), care reuneste diferite ONG-uri, medici si oameni de stiinta, a lansat un semnal de alarma in legatura cu mai multe obiecte de uz casnic ce scad semnificativ calitatea spermei. Printre acestea se numara tigaia din teflon, unele ambalaje facute special pentru cuptorul cu microunde, unele textile si obiectele rezistente la apa.

Potrivit Retelei de Mediu Sanatate, obiectele de uz casnic din teflon contin PFOA, o substanta care, adaugata la alti compusi perfluorati, precum acidul perfluoroctan sulfonic, ar provoca degradarea calitatii spermei, informeaza Bloob.

Specialistii recomanda ca oamenii sa se reintoarca la vechile tigai din fonta sau otel.

Durata de viata a acestei substante in organism este de 10 ani, iar aproximativ 98% dintre americani o au.

Andre Cicolella, purtatorul de cuvant al Retelei de Mediu Sanatate si cercetator in domeniul sanatatii mediului, a declarat ca UE a clasificat PFOA periculoasa pentru dezvoltarea fetusilor, fiind foarte novic prin inhalare sau ingestie.

Sursa:
http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/sanatate/tigaile-din-teflon-scad-calitatea-spermei-905260